Excursie in Bucegi

In prima zi am plecat cu trenul pana la Sinaia, care apropo costa in jur de 7 lei, si mergi cam 1 ora si vreo 20 minute, cel mai mult sta  in Predeal, dar asta este. Din Gara Sianaia, am porit pe marcaj spre Telegondola, ca am auzit ca este o priveliste minunata si asa, am zis sa incerc sa vad cum este. Biletul costa 16 lei si ajungi la cota 1400 in cateva minute, aproape 7. De aici, de la 1400, inarmat cu rabdare si elan am pornit pe jos, pe partia de schii spre cota 2000.
 
Pe drum am trecut pe langa Cab. Miorita si cab. Cota 2ooo, unde am facut o scurta pauza ptr a schimba un tricou. Dupa coborarea Muntelui Furnica, drumul devine drept, e chiar un platou golas, unde vezi doar cateva stanci si ca si vegetatei doar jnepeni. Cab. Piatra Arsa, cea pe care o stiam cand eram copil, nu mai este ce a fost odata.Acum a devenit un complex sportiv in adevaratul sens al cuvantului, pista speciala de alergare, iar hotelul este imens, cu dotari de ultima generatie. Asa ca am pornit mai departe spre Cab. Babele, unde am si innoptat. Apropo, o camera costa in jur de 25-30 lei, camera cu 8 paturi.







Dupa o odihna meritata, tot in prima zi am facut o pimbare pe platoul Bucegi in felul umator: Babele - Sfinxul - Releul de pe Costila - Monum. Eroilor - Cab. Babele










In ziua a 2a, dis de dimineata am pornit de la Cab. Babele, inspre pestera Ialomicioara.Recomand tuturor celor care urca in Bucegi sa faca un ocol spre pestera, este absolut minunat.










De la Pestera Ialomicioara, am urcat pe traseul ce trece pe la cascada Obarsiei si are ca punct final Cab. Vf. Omu, unde in schimbul sumei de 30 lei primesti un loc de dormit.



In ultima zi, dupa ce am admirat rasaritul de soare, care iti umple sufletul de energie si de viata, am pornit spre Hornuri, terasa Glaciara, Cab. Malaiesti, Rasnov.


















ziua 1: Sinaia - cota 1400 - telegondola, pret 16 lei.

            cota 1400 - cab. Miorita - cab. Piatra Arsa - cab. Babele , marcaj: banda galbena

            Cab. Babele - Babele - Sfinx - Releu Costila - Monum. Eroilor - Cab.Babele,

            aprox 3h, marcaj : cruce rosie 


ziua 2 : cab. Babele - Pestera, durata 1 1/2 h, marcaj cruce albastra

Pestera - Valea Obarsiei - Cascada Obarsia - Saua Cerbului - Vf. Gavanele ( 2472m ) - Vf. Bucura

 (2503m) - Cab. Vf. Omu (2507m), marcaj: banda albastra, durata 3 1/2 h.

ziua 3: Cab. vf.Omu - Cab. Malaiesti, marcaj banda albastra, durata 2 h.

           Cab. Malaiesti - Glajarie - Uzina Electrica Rasnov, Rasnov, marcaj: banda albastra, durata: 4h.