Pe Sirul Stancilor





              De la Dambul Morii, porneste un traseu pe linia padurii,pe partea stanga, mai exact se urmeaza punctul rosu, ca are ca si obiectiv turistic Pestera de Gheata.







 in inima padurii, se defriseaza FARA MILA!







 Doar o ciocanitoare, tulbura linistea padurii... si gaureste... si gaureste...

 pacat ca marcajele nu sunt ingrijite sau macar reconditionate ...




 



 


 





 
 










 astia mici si frumosi sunt cei care ingreuneaza drumurile noastre prin padure...

 


 


 iar la final de drum, nu imi ramane decat sa cobor poteca serpuita a traseului "Drumul Familiar"

 ...

Prin Sirul Stancilor la Pestera de Gheata este un traseu de 2 ore si un pic, care nu prezinta mari probleme d.p.d.v. al gradului de dificultate. Porneste de la Dambul Morii, din bifurcatia cu traseul ce urca in Piatra Mare, apoi continua pe partea stanga pe liziera padurii, dupa care urmeaza un urcus de cateva minute si se intra in inima padurii, unde se observa cu mare tristete o defrisare masiva a unei fete de versant complet.
Poteca urca si coboara cu un grad de nivel mic, serpuieste printre copaci si trebuie un pic de atentie acordata marcajelor, deoarece sunt cam rare, dar cu un pic de atentie, e greu sa te pierzi. 
La bifurcatia cu Drumul familiar, se urmeaza poteca pe partea stanga, adica in continuare pe bulina rosie si dupa o mica panta, incepe adavarata splendoare: poteca se desfasoara pe dreapta avanad ca insiruire, adevarati versanti si pereti de stanca, in care apa a creat dupa bunul ei plac si ajutata de vanturile aspre. Poteca urca pe langa peretele de stanca si cu pasi marunti admir in acelasi timp frumusetile naturii.

Punctul culminant al acestui traseu il reprezinta Pestera de Gheata, cea mai importanta cavitate din Masivul Piatra Mare, situata la altitudinea de 1400 m alt si cu aspect de horn.
Pe drumul de intoarcere se poate continua de la prima bifurcatie pe punctul albastru, mai cunoscut sub numele de Drumul Tiganilor, care dupa un parcurs de aprox. 15 minute ajunge in Drumul Familiar. Bulina albastra, nu se vede bine pe scoarta arborilor, iar de aceea trebuie un pic de atentie mai mare. < Eu nu am tinut cont decat de primele 2,3 marcaje, adica pana se ajunge la cel cu sageata de ghidaj, apoi am taiat de-a dreptul prin padure inspre luminisul care se vede in varful dealului, acolo fiind poteca drumului familiar, dar eu am urmat aceasta cale, iarna.Nu recomand ca toti cei care citesc sa faca la fel> 

Va doresc o calatorie placuta in natura, carari insorite si vreme buna, iar daca nu aveti in plan sa va aventurati in padure si va multumesc cele cateva fotografii selectate, nu imi ramane decat sa va doresc vizionare placuta.

Pe curand.